Startpagina Fruit

Oudste wijnbouwfamilie Schenk & Siebert in Grünstadt schakelt over naar bio

Bij het wijnbouwbedrijf Schenk & Siebert, dat al bestaat sinds 1675, staan traditie en familie centraal. De wijnen worden gemaakt met traditionele druivenrassen, wat niet wil zeggen dat ze stilstaan. Ze willen overschakelen naar bio, en in het proces helpt de software Vineyard Cloud.

Het noorden van de Palts is voor de familie een echte thuis. De familie verbouwt al wijn sinds 1675 en is hierdoor de oudste wijnbouwfamilie in Grünstadt. De familie werkt in het noordelijkste en tegelijkertijd koelste gebied van de regio. Ze verbouwen 40 ha aan wijngaarden, met een verhouding 40% rode en 60% witte variëteiten.

Riesling en Pinot Noir

Riesling en Pinot Noir zijn de belangrijkste druiven. Riesling...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken