Startpagina Fruit

Franky en Chantal kozen voor kersen, aardbeien en gesneden prei

Franky Neirynck en Chantal Desmet telen kersen en prei in openlucht en aardbeien onder glas. Het is daarmee een opvallend diverse en moderne onderneming. Met hun diversiteit zijn ze een typisch voorbeeld van de West-Vlaamse tuinbouw. Ook Franky en Chantal zijn heel preus (fier) dat ze door Agro Expo werden aangeduid als ambassadeurs voor de tuinbouwsector.

Het bedrijf van Franky en Chantal onderging enkele wijzigingen sinds de start ervan. “Wij zijn de derde generatie op dit bedrijf. Mijn ouders hielden varkens. Wij zijn gestart in 1993 met grove groenten als spruiten en bloemkool en prei. We hadden al snel door dat grove groenten niet ons ding waren. In 2003 hebben we dan een eerste serre gebouwd voor aardbeien en daar is dan nog een extra aardbeienserre bijgebouwd om de overheadkosten van de eerste serre te kunnen spreiden. Op dit moment hebben we bijna het jaar rond aardbeien, 1 ha kersen...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken