Startpagina Fruit

Waalse telers stellen de nieuwe appelvariëteit ‘Ducasse’ voor

De Waalse producentengroep Pommes et Poires de Wallonie stelde op 1 december de ‘Ducasse’ voor. Deze biologische appel werd door het Waalse landbouwonderzoekscentrum CRA-W (Centre wallon de Recherches agronomiques) ontwikkeld.

De Ducasse is een kruising tussen de Reinette Libotte en de Rubinola, die allebei geselecteerd werden voor hun resistentie tegen schurft, een schimmelziekte die fruitbomen aantast.

Sinds verscheidene jaren doet het CRA-W in Gembloux onderzoek naar het behoud van oude en lokale fruitsoorten, maar ook naar de ontwikkeling van nieuwe variëteiten. Net als de Coxybelle die uit dit onderzoeksprogramma voortkwam, is de ‘Ducasse’ aangepast aan de klimaatomstandigheden

...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken