Startpagina Fruit

Wereldwijde wijnproductie op laagste niveau in 60 jaar

De wereldwijde wijnproductie zal dit jaar naar verwachting uitkomen op het laagste niveau in 60 jaar. Dat komt door tegenvallende oogsten op het zuidelijk halfrond en in sommige Europese landen als gevolg van slechte weersomstandigheden. Dat zegt de Internationale Organisatie voor Wijnbouw en Wijnbereiding (OIV).

Op basis van informatie uit 29 landen, samen goed voor 94% van de wereldwijde productie, wordt dit jaar tussen de 241,7 miljoen en 246,6 miljoen hl wijn geproduceerd. Een hectoliter staat gelijk aan 133 standaard wijnflessen. Dat is een daling van 7% in vergelijking met 2022. Het gaat om het laagste niveau sinds 1961.

Productiedaling

In wijnlanden Australië, Argentinië, Chili, Zuid-Afrika en Brazilië valt de...

Dit artikel is alleen voor abonnees

U heeft uw maandelijkse limiet van gratis beschikbare artikels bereikt

Abonneer nu

Al abonnee of geregistreerd?

Log in of Activeer uw abonnement
Meest recent Bekijk al het nieuws >

Lees ook in Fruit

Wetenschappers zoeken natuurlijke microben om aardbeiplanten te versterken  

Fruit Aardbeien zijn meer dan fruit, bladeren en wortels. Ze hebben een natuurlijk netwerk van microben. Noem het gerust holisme voor planten. “Binnen die dynamiek zoeken we natuurlijke microbencocktails om aardbeiplanten gezond te houden”, aldus onderzoekers van KU Leuven. “Daarvoor bestuderen we aardbeiplantjes en hun netwerken.”
Meer artikelen bekijken